s potiskem – oznámení je potištěno Vámi požadovaným textem
bez potisku – jedná se o oznámení bez textu (nejčastěji objednávají tiskárny)

Vánoční kapr

K našim Vánocům neodmyslitelně patří kapr. Každému z nás již někdy plaval kapr ve vaně, snad každý si schoval šupinku pro štěstí.

Kde se tradice kapra vzala? Ryby o Vánocích se jedly již v 17. Století, nicméně tento zvyk byl rozšířen až ve století dvacátém. Nejprve se kapr připravoval vařený v octě, víně nebo povidlích, poté se začel smažit.

Vánoční recept - Kapr ve zlatých šupinách 

ingredience: 600 g porcovaného kapra, 2 vejce, 30 g škrobové moučky, 100 ml mléka, 50 g hladké mouky, sůl, drcený kmín, 250 g kukuřičných lupínků, olej na smažení, citron

příprava: Porce kapra osolte a okmínujte. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte těstíčko. Do testíčka přidejte sůl. Karpa obalujte v těstíčku a poté v kukuřičných lupínkách. Kapra poté smažte na pánvi na mírném ohni, poté jej dopečte v troubě zhruba 15 minut při 90 stupních. Dobrou chuť!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

V pořádku